Istorijat Svetskog Prvenstva 1938 u fudbalu – Crni DijamantFrancuski fudbal ima bogatu istoriju, a jedna od najuticajnijih ličnosti u ranim danima bio je Leonidas da Silva, poznatiji kao “Crni dijamant”. Rođen u Brazilu, da Silva se preselio u Francusku 1930. godine i brzo postao zvezda igrač za Club Athletique Juventus. Nije dugo prošlo pre nego što je postao francuski državljanin i pridružio se francuskoj nacionalnoj ekipi, gde je igrao značajnu ulogu u njihovom uspehu.

istorijat sp u fudbalu

Da Silva je bio poznat po svojoj neverovatnoj atletskoj sposobnosti, brzim refleksima i hrabrim potezima na terenu. Izumeo je škarice, potez koji je postao osnovna tehnika u fudbalu. Njegova agilnost i veština na terenu zaradili su mu nadimak “Crni dijamant“, koji je ponosno nosio.

  1. godine, francuska nacionalna ekipa se kvalifikovala za Svetsko prvenstvo u Italiji. Odigrali su meč protiv italijanske ekipe u uzbudljivoj utakmici koju je da Silva obeležio postigavši gol sa svojim čuvenim škaricama. Nažalost, francuski tim je izgubio utakmicu, a da Silva san o osvajanju titule Svetskog kupa nije se ostvario.

Tragično, da Silva je umro samo nekoliko godina kasnije 1953. godine, u mladim godinama od 37 godina. Međutim, njegovo nasleđe živelo je dalje, a njegov uticaj na fudbal se i danas oseća.

Iako je doprinos Crnog dijamanta fudbalu dobro poznat, detalji o njegovom životu i karijeri često se zanemaruju. Ovaj članak ima za cilj da osvetli fascinantnu priču o Leonidasu da Silvi, njegovom uticaju na francuski fudbal i njegovom nasleđu u sportu.

Procitajte fenomenalan tekst o prvom dresu jedne osobe.

Da Silvino detinjstvo

Leonidas da Silva rođen je 6. septembra 1913. godine u Rio de Žaneiru, Brazil. Odrastao je u siromaštvu, a fudbal mu je postao beg od teškoća u životu. Počeo je da igra fudbal na ulici i brzo stekao reputaciju po svojim veštinama.

  1. godine, u dobi od 17 godina, da Silva se preselio u Francusku da se pridruži Club Athletique Juventus. Brzo je stekao ime kao jedan od najtalentovanijih igrača u ligi, a njegova atletska sposobnost i agilnost na terenu su ga izdvajali iz gomile.

Zaključak

Leonidas da Silva, poznatiji kao “Crni dijamant”, bio je pionir u svetu fudbala. Sa svojim neverovatnim veštinama i atletskim sposobnostima, doprineo je razvoju fudbala u Francuskoj, gde je postao ključni igrač i u klubu i u reprezentaciji. Njegov izum škarastog udarca i hrabri potezi na terenu su ga učinili omiljenim među navijačima, a njegovo nasleđe i danas inspiriše igrače.

Besplatna Majica ili Duks Srbije čeka na vas!

Specijalna ponuda do 5. oktobra za prvi depozit dobijate merch Srbije EURO 2024 i Olimpijske Igre 2024!

Ponuda važi samo za prve depozite. Uslovi i odredbe se primenjuju.

Ubedljivo najbolji bonusi i kvote! Registrujte se!

čak do:
45.000 RSD
Samo u Mozzart kladionici
Igraj
CASH OUT opcija za klađenje uživo

5.0
T&Cs se primenjuju
Samo 18+

čak do:
100 EUR-a
Bonus Dobrodošlice
za nove korisnike Rabona Casina
Igraj.150 EUR-a FREE BET-a

5.0
T&Cs se primenjuju
Samo 18+

čak do:
15.000 RSD
Bonus Dobrodošlice
za nove korisnike 22Bet Kladionice
deposit.RELOAD PETKOM takodje u ponudi

4.8
T&Cs se primenjuju
Samo 18+

Čitaj Još

Leave a Reply

Nove Kladionice

čak do 100% bonusa za sve novoregistrovane Rizk.rs igrače.

čak do 100% bonusa za sve novoregistrovane Betole igrače.

čak do 100% bonusa za sve novoregistrovane Ivibet igrače.

čak do 100% bonusa za sve novoregistrovane 1xbet kladionica igrače.

čak do 100% bonusa za sve novoregistrovane Efbet igrače.

Nedavni Komentari

No comments to show.