Uefa odvojila Srbiju od Kosova I Rusije

Nedavno je UEFA objavila svoju odluku da Kosovo ne može igrati protiv Srbije, Rusije i Bosne i Hercegovine zbog političkih tenzija u regiji. Ova odluka izazvala je kontroverzu među navijačima i stručnjacima fudbala, s mnogima koji tvrde da bi sport i politika trebali biti odvojeni.

Kosovo, mala balkanska zemlja koja je proglasila nezavisnost od Srbije 2008. godine, borila se da dobije međunarodno priznanje za svoju suverenost. Iako ga je priznalo preko 100 zemalja, uključujući Sjedinjene Države i većinu članica Europske unije, Srbija, Rusija i Bosna i Hercegovina odbile su priznati njegovu nezavisnost.

Odluka UEFA-e znači da Kosovo neće moći igrati protiv ovih zemalja u bilo kojim nadolazećim utakmicama ili turnirima, uključujući Svjetsko prvenstvo i Europsko prvenstvo. To je izazvalo zabrinutost među kosovskim navijačima fudbala, koji osjećaju da se njihova nacionalna ekipa nepravedno kažnjava za nešto što je izvan njihove kontrole.

kosovo je srce srbije

Utjecaj odluke UEFA-e na kosovski fudbal

Odluka UEFA-e nanijela je veliki udarac kosovskim fudbalskim ambicijama. Nacionalna ekipa zemlje, koja je dobila puno članstvo u UEFA-i i FIFA-i tek 2016. godine, u posljednjih je nekoliko godina ostvarila značajan napredak. 2019. godine kvalificirala se za Europsko prvenstvo po prvi put u svojoj povijesti, ali sada neće moći igrati protiv nekih od svojih najbližih rivala.

Ova odluka ne utječe samo na kosovsku nacionalnu ekipu, već i na njen domaći ligu. Mnogi od najboljih klubova u zemlji imaju igrače koji dolaze iz Srbije, Rusije i Bosne i Hercegovine, a njihovo odsustvo iz lige moglo bi imati značajan utjecaj na njezinu kvalitetu i konkurentnost.

Kontroverza oko odluke

Odluka UEFA-e naišla je na opću kritiku, s mnogima koji tvrde da je nepravedno kazniti Kosovo iz političkih razloga. Neki su čak optužili UEFA-u da je pristrana prema Srbiji, Rusiji i Bosni i Hercegovini, i da ne čini dovoljno za podršku kosovskim fudbalskim ambicijama.

Zaključak

Odluka UEFA-e da spreči Kosovo da igra protiv Srbije, Rusije i Bosne i Hercegovine značajno je uticala na fudbalske ambicije te zemlje. Iako su neki kritikovali tu odluku, važno je prepoznati kompleksnost političke situacije u regionu i potrebu za osiguravanjem sigurnosti svih uključenih.

Ako želite da se kladite preko nas nas predlog je kladionica Melbet ako se registrujete preko dugmeta “Igraj Sad” dobicete bonus dobrodoslice od cak 100% do 11.000 RSD I jos 30% na depozit ako iskoristite promo kod: ml_207798

Nas izbor kladionice

čak do:
11.000 RSD
Bonus Dobrodošlice
za nove korisnike Melbet Kladionice
Igraj.Casino Bonus 205.000 RSD + 290 FS

4.8
T&Cs se primenjuju
Samo 18+

Za ljubitelje NBA igrača takodje nudimo svakodnevne predloge iz evropske košarke na stranici Košarka Tipovi, kao I nezaobilaznu sekciju Tipovi Fudbal

Leave a Reply

Registruj se i uzmi 20.000 RSD bonusa u Efbet kladionici!

Iskljuci adblock ako ne vidis bonus!

Nove Kladionice

čak do 100% bonusa za sve novoregistrovane Betole igrače.

čak do 100% bonusa za sve novoregistrovane Ivibet igrače.

čak do 100% bonusa za sve novoregistrovane 1xbet kladionica igrače.

čak do 100% bonusa za sve novoregistrovane Efbet igrače.

čak do 100% bonusa za sve novoregistrovane Melbet igrače.

Nedavni Komentari

No comments to show.