Postoji li način da se zaustavi Jokić i Marej? | Analiza NBA finala utakmice 3

Da li postoji način da se zaustavi tandem Nikola Jokić i Džamal Marej? To je pitanje koje se postavlja nakon što su Denver Nagetsi uspeli da pobede Lejkerse u trećoj utakmici NBA finala. U ovom tekstu ćemo detaljno analizirati igru…

NBA
nbastore


Da li postoji način da se zaustavi tandem Nikola Jokić i Džamal Marej? To je pitanje koje se postavlja nakon što su Denver Nagetsi uspeli da pobede Lejkerse u trećoj utakmici NBA finala. U ovom tekstu ćemo detaljno analizirati igru Jokića i Mareja, i sagledati moguće strategije kojima se protivnički timovi mogu nositi sa njihovom silom. Ostavimo po strani sudijske odluke i povrede igrača, fokusirajmo se na ono što se dešava na terenu i pronađimo odgovor na ovo pitanje koje muči sve ljubitelje košarke i navijače širom sveta.

Introduction

Denver Nagetsi i Majami Hit su se susreli u trećoj utakmici NBA finala, gde su Nikola Jokić i Jamal Marej postali prvi saigrači koji su postigli po 30 poena i ostvarili triple-double. Ben Taylor, autor knjige Thinking Basketball, analizirao je njihovu nezaustavljivu igru i defanzivne taktike koje je primenio Majami. Ova utakmica je bila ključni trenutak u finalu, gde je Denver uspeo preokrenuti seriju u svoju korist, a u ovom tekstu ćemo analizirati načine da se zaustavi Jokića i Mareja.

Defanzivna taktika Majamija

Majami je bio izuzetno uspešan u odbrani van linije, gde su oduzeli dve lopte Jokiću i jednu Mareju. Takođe, primetno je bilo da je Majami često koristio “Zone” odbranu, koju Jokić i Marej nisu uspeli efikasno da razbiju. Ovo je bio jedan od faktora koji je doveo do poraza Denvera u drugoj utakmici.

Promene u odbrani Denvera

Denver je u trećoj utakmici primenio neke promene u odbrani, koje su imale pozitivan uticaj na ishod utakmice. Umesto “drop” odbrane koju su igrali u prethodnim utakmicama, u kojoj je Jokić dosta vremena proveo na perimetru, uvedena je “icicle” taktika. Ova taktika je omogućila Denveru da pritisne loptu i izazove greške u dodavanju potom protivnika, što je dovelo do mnogo prilika za kontru. Ovakav pristup je doneo pozitivne rezultate, s obzirom da je Denver uspeo da oduzme 7 lopti i da ostvari 18 poena iz kontre.

Analiza igre Jokića

Jokić je igrao kao dominanatan centar, gde je bio veoma kreativan u dodavanjima i postizanju poena. Izveo je niz ukrštenih blokova sa Marejom, što je dovelo do njihove efikasnosti u igri 2 na 2 na perimetru. Zach Lowe je u svom članku na ESPN-u primetio da je Jokić igrao sa dosta više energije i brzine nego u prethodnim utakmicama finala.

Analiza igre Mareja

Marej je predvodio napad Denvera, gde je svojom brzinom i kreativnošću pogađao šuteve oko linije i iz reketa. On je postigao 11 poena u prvom poluvremenu i 19 u drugom, uključujući i važne poene u finišu utakmice.

FAQs

  1. Koje su najbolje defanzivne strategije protiv Jokića i Mareja? – Najbolji način da se zaustavi Jokić i Marej je kombinacija “double team”-a i čvrste individualne odbrane.
  2. Zašto nije funkcionisala “drop odbrana”? – “Drop odbrana” nije bila efikasna u razbijanju “pick and roll” akcija, što je rezultiralo Marejevim i Jokićevim šutevima sa linije i perimetra.
  3. Šta je “icicle” taktika? – “Icicle” taktika je korištena protiv Majamija u trećoj utakmici, a fokusirana je na pritiskanje protivnika i izazivanje grešaka u dodavanju.
  4. Kako se stvaraju prilike za kontre? – Prilike za kontru se kreiraju kada tim koji brani uspe da oduzme loptu ili napravi grešku u dodavanju.
  5. Zašto je ovaj film bitan za ljubitelje košarke? – Film je odlično sredstvo za analizu igre i defanzivne strategije, i može pomoći ljubiteljima košarke u razumevanju igre iz drugačije perspektive.

Zakljucak

Jokić i Marej su nezaustavljivi kada igraju u tandemu. Analiza njihove igre, kao i defanzivnih strategija protiv njih, mogu pomoći timovima da ih uspješnije zaustave. Ovaj film je odlično sredstvo za razumevanje defanzivnih strategija i igre denver Nagetsa i Majami Hita.

Ne propustite priliku za ekskluzivne bonuse i besplatne tipove!

Budite prvi koji će saznati za svaki novi bonus, tip ili tiket dana prijavljivanjem na naš newsletter, osigurajte dobitke sa nama.

Ne šaljemo neželjenu poštu. Vidi politika privatnosti za više informacija.

Ubedljivo najbolji bonusi i kvote! Registrujte se!

čak do:
45.000 RSD
Samo u Mozzart kladionici
Igraj
CASH OUT opcija za klađenje uživo

5.0
T&Cs se primenjuju
Samo 18+

čak do:
100 EUR-a
Bonus Dobrodošlice
za nove korisnike Rabona Casina
Igraj.150 EUR-a FREE BET-a

4.8
T&Cs se primenjuju
Samo 18+

čak do:
15.000 RSD
Bonus Dobrodošlice
za nove korisnike 22Bet Kladionice
deposit.RELOAD PETKOM takodje u ponudi

5.0
T&Cs se primenjuju
Samo 18+

Leave a Reply

Nove Kladionice

čak do 100% bonusa za sve novoregistrovane Betole igrače.

čak do 100% bonusa za sve novoregistrovane Ivibet igrače.

čak do 100% bonusa za sve novoregistrovane 1xbet kladionica igrače.

čak do 100% bonusa za sve novoregistrovane Efbet igrače.

čak do 100% bonusa za sve novoregistrovane Melbet igrače.

Nedavni Komentari

No comments to show.