Kako funkcioše prelazak Lebrona u Maverickse?

U poslednjim košarkaškim vestima, pojavile su se glasine o mogućem prelasku Lebrona Džejmsa u ekipu Dallas Mavericksa. Ova vest je privukla veliku pažnju navijača i košarkaških analitičara, s obzirom na to da bi ovaj potez mogao da ima značajan uticaj…

NBA
nbastore


U poslednjim košarkaškim vestima, pojavile su se glasine o mogućem prelasku Lebrona Džejmsa u ekipu Dallas Mavericksa. Ova vest je privukla veliku pažnju navijača i košarkaških analitičara, s obzirom na to da bi ovaj potez mogao da ima značajan uticaj na NBA ligu. U ovom članku, detaljno ćemo razmotriti kako bi mogao da izgleda ovaj prelazak, kao i koji bi mogli biti potencijalni izazovi za obe strane.

Kako bi funkcionisao “big-3” tim sa LeBronom, Kyriejem i Dončićem u Maverickse?

Uvod

Poslednjih nekoliko dana kruže glasine da Kyrie Irving pokušava da “regrutuje” svog bivšeg saigrača iz Cleveland Cavaliersa, LeBrona Jamesa, da se pridruži Dallas Mavericksima. U slučaju da se ta vest obistini, to bi stvorilo fantaziju koju mnogi navijači NBA lige sanjaju – “big-3” tim sa LeBronom, Kyriejem i Lukom Dončićem na čelu. Ali, kako bi ta trojka funkcionisala zajedno na terenu?

LeBron, Kyrie i Dončić

LeBron James i Kyrie Irving su svojevremeno uspešno igrali zajedno u dresu Kavalirsa, a tokom sezone 2015/2016 uspeli su da osvoje titulu NBA šampiona. Dončić, s druge strane, smatra se jednim od najboljih mladih igrača u ligi, a njegova igra u ovoj sezoni, u kojoj se Mavericksi bore za jedno od mesta u plej-ofu, samo potvrđuje njegov status.

Postavlja se pitanje kako bi ova trojka funkcionisala kao tim. U ovom članku ćemo analizirati neke moguće kombinacije u timu i kako bi se ta kombinacija mogla izvoditi na terenu.

Kyrie Irving, “point guard”

Kyrie Irving je “point guard” koji bi, u slučaju da se ovaj prelazak realizuje, najverovatnije preuzeo glavnu ulogu u organizaciji napada i vođenju ekipe u napadu. Njegov talenat i veština u prodoru ka košu, kao i sposobnost kreiranja pozicija za šut za sebe i saigrače, bile bi dragocena pomoć za tim.

LeBron James, “small forward”

LeBron James, igrač koji vrlo lako pronalazi rešenja u napadu, najverovatnije bi na terenu igrao kao “small forward”. Njegova sposobnost donošenja odluka, kvalitetne odbrane i distribucije lopte, bile bi od ključne važnosti za uspeh tima.

Luka Dončić, “shooting guard”

Luka Dončić, naviknut da igra kao “point guard” u većini situacija u ekipi, trenutno igra kao “shooting guard”. Ako bi LeBron odigrao kao “small forward”, to bi značilo da bi Dončić preuzeo ulogu “shooting guarda”. Dončić bi tom prilikom imao značajnu ulogu u organizaciji napada na terenu zahvaljujući svojim kretnjama, šutu i sposobnosti da distribuira loptu.

Formacija i obrana

Formacija koja bi se verovatno koristila u slučaju dolaska LeBrona u Maverickse bila bi formacija “1-3-1”. Kyrie Irving bi bio “point guard”, Dončić kao “shooting guard”, dok bi “small forward” poziciju preuzeo LeBron James. Ostali igrači bi se smenjivali na pozicijama “power forward” i “center”.

Što se tiče obrane, ova trojka igrača bi bila izuzetno snažna, jer bi se svi oni mogli smenjivati na pozicijama u čemu su veoma vešti, a to bi im dalo prednost u igri protiv većine ekipa.

FAQ

  1. Da li bi povezivanje LeBorona i Kyrija u Mavericksima bilo moguće?
  • U ovom trenutku, nije poznato ko stoji iza ovog rumor. Ostaje da se vidi da li će se ova glasina obistiniti u budućnosti.
  1. Da li bi ta trojka mogla doneti uspeh Mavericksima?
  • Oba igrača su dokazani šampioni i čini se da bi njihova igra bila dopuna Mevericksovom sastavu. Međutim, košarka je timski sport i potrebno je da svi igrači rade zajedno kako bi se postigli dobri rezultati.
  1. Koje pozicije bi igrači zauzimali u ovom timu?
  • Kyrie Irving bi igrao kao “point guard”, LeBron James kao “small forward”, dok bi Luka Dončić igrao kao “shooting guard”.
  1. Kakva bi bila formacija ovog tima?
  • Očekuje se da bi se koristila formacija “1-3-1” sa Kyriejem Irvingom na poziciji “point guarda”, Luka Dončićem kao “shooting guard” i LeBronom Jamesom kao “small forward”.
  1. Šta bi ova trojka mogla doneti Mavericksima u napadu i odbrani?
  • Kyrie Irving bi donio izuzetnu organizaciju napada i sposobnost kreiranja pozicija za sebe i saigrače, LeBron James bi ponudio kvalitetnu odbranu i distributionu lopte, dok bi Luka Dončić svojim kretnjama, šutom i sposobnošću da distribuira loptu ostvario veliki učinak u napadu. U vezi obrane, ova tri igrača bi se mogla smenjivati na pozicijama u čemu su veoma vešti.

Ne propustite priliku za ekskluzivne bonuse i besplatne tipove!

Budite prvi koji će saznati za svaki novi bonus, tip ili tiket dana prijavljivanjem na naš newsletter, osigurajte dobitke sa nama.

Ne šaljemo neželjenu poštu. Vidi politika privatnosti za više informacija.

Ubedljivo najbolji bonusi i kvote! Registrujte se!

čak do:
45.000 RSD
Samo u Mozzart kladionici
Igraj
CASH OUT opcija za klađenje uživo

5.0
T&Cs se primenjuju
Samo 18+

čak do:
100 EUR-a
Bonus Dobrodošlice
za nove korisnike Rabona Casina
Igraj.150 EUR-a FREE BET-a

4.8
T&Cs se primenjuju
Samo 18+

čak do:
15.000 RSD
Bonus Dobrodošlice
za nove korisnike 22Bet Kladionice
deposit.RELOAD PETKOM takodje u ponudi

5.0
T&Cs se primenjuju
Samo 18+

Leave a Reply

Nove Kladionice

čak do 100% bonusa za sve novoregistrovane Betole igrače.

čak do 100% bonusa za sve novoregistrovane Ivibet igrače.

čak do 100% bonusa za sve novoregistrovane 1xbet kladionica igrače.

čak do 100% bonusa za sve novoregistrovane Efbet igrače.

čak do 100% bonusa za sve novoregistrovane Melbet igrače.

Nedavni Komentari

No comments to show.